Official SAT I Answer Thread - 12/4 - U.S. Version

<p>

</p>

<p>Nightgambler, that was not the whole thing.</p>

<p>The ordered pair also had to be closer to the x-axis than the y-axis.</p>

<p>(1, -1) and (-1, 1) are both equidistant to the x&y axis.</p>

<p>(-3, 2) is 2 units away from the x-axis and 3 units away from the y-axis.
Hence, (-3,2) is the answer because it is the point closest to x-axis while being closer to x-axis than y-axis.</p>

<p>For those just viewing the thread… Here are the answers we have compiled so far.</p>

<p>December 4, 2004</p>

<p>Math</p>

<p>1) 0 < a < b < 6 < d < e
Answer: 9
2) triangle and square with = perimeter
Answer: 9
3) c, d, e, f …cde>def>efc>fcd <—Means of each set
Answer: e > d > c > f
4) How many numbers contain 3 digits that have just odd numbers
Answer: 125
5) Point closest to X-Axis
Answer: (-3,2)
6) Circumference and Square Problem
Answer: Area of Circumference Greater
7) Circle with 6 inch diameter
Answer: 7 lines
8) How long the tunnel is? The train is 200 meters going 20 m/s and takes 1 minute + 10 seconds.
Answer: 1200 meters
9) Sequence: 5, 9, 1, 2, 2, 3. Find 620th term
Answer: 9
10) j/(j+1) and (k)/(k-1)
Answer: B is greater
11) Triangle possibility
Answer: 7, 8, 9
12) Sum from -11 to 10
Answer: -11
13) Pencils
Answer: I, II, III
14) x^2 = 9
Answer: 50
15) Microsope Question, each student gets microscope, either 6 left or 6 needed
Answer: 18 students
16) Square inside Rectangle
Answer: 8 by 14
17) (2x+3x) > (2x)(3x)
Answer: 1/2
18) If “n” was a prime number and you add “n + 2” so that number is a prime number, then what set (answer) would make this statement false
Answer: 61, 63
19) What in the world was that question about the Econobooks selling n travel books last year? How do you solve this to get how many n cookbooks they sold last year?
Answer: 23n/17
20) Second Graph Problem
Answer: 2%
21) 3/8 of a number and 7/8 of the 3/8 of a number
Answer: 5/64
22) Cone and Cylinder
Answer: C - Equal
23) Community Bank? and West Village
Answer: B - West Village Bigger
24) a+B+c+d+x average = 120, but average of a+b+c+D = 80, so what is x…
Answer: 280
25) 50 percent of 10 percent of 100
Answer: 5
26) In an isoceles triangle where two equal angles are 30, what’s the other?
Answer: 120
27) Slope Problem - Grid In
Answer: 8
28) Mean/Median with 0, 5, 10
Answer: 0, 5, and 10 (all three)
29) PQR + RQP = NTN, P + R + 2Q or 20
Answer: B - 20 is greater
30) (x^p)^n = (x^n)^p
Answer: C - Equal
31) a+b+c or 10
Answer: D - Not enough Info
32) Reflection problem
Answer: Drawn at <a href=“http://i%5B/url%5D”>http://i</a> m g 1 1 6 . e x s . c x /img116/4711/o3momgquestioon.gif (without spaces)
33) t > 3… Problem t^2-6t+9=(t-3)^2>0
Answer: A - t^2 greater
34) Two intersecting lines with w, x, y, z
Answer: D - Not enough Info</p>

<p>Verbal</p>

<p>Sentence Completions

  1. The drug is _____<strong><em>, although it kills the cancer it also harms healthy cells.
    Answer: deleterious <----- experimental
  2. </em></strong>__ was regarded as a firm will and his __________ noisy defiance against all sensible rules
    Answer: intractible/obstreperous <------- experimental
  3. From the top of the canyon I had a _______ view of the surrounding area.
    Answer: panaramic
  4. He always spoke with a ________ tone, which could make the most _________ conversation seem illicit.
    Answer: conspiritorial/innocous
  5. Women ________ the crowd for feminist rights
    Answer: manipulating
  6. Singer who was thought to be ______ because of her singing style, but many were unable to ______ her?
    Answer: inimitable, emulate</p>

<p>Analogies

  1. depreciate:value :: demotion:position
  2. LINK:CHAIN :: stanza : poem
  3. imbue:color :: saturate:liquid
  4. admonish:reproof :: honor:accolade
  5. Oaf:Grace :: BOOR:REFINEMENT
  6. Portal:Building :: Mouth:Harbor
  7. Curmudgeon:Grouch :: Bungler:Inept
  8. Wolf:Pack :: Tuna:School
  9. Incorrigible:Reform :: Unflappable:Fluster
  10. Charisma: Devotion :: Affection: passion <— experimental
  11. elegy:sorrow :: tirade:anger <----- experimental
  12. rain:downpour :: typhoon: wind
  13. astounded:surprise :: terrified:afraid
  14. implore:ask and :: plead:request
  15. Lung:respiration :: Stomach:digestion
  16. Ring:finger :: bracelet:wrist
  17. Diagram:explain :: model:represent
  18. referendum:voter :: contest:judge <----- experimental
  19. levitate:gravity :: sink:buoyancy <---- experimental
  20. foundation:support :: roof:protection
  21. actor:cast :: member:club</p>

<p>Critical Reading

  1. “beam of light represent” in the AI passage
    Answer: The Conception of the Human Mind
  2. What does spirit mean?
    Answer: Prevailing Tendency
  3. A Fair Adavntage
    Answer: Misguided notion
  4. The one about paradox?
    Answer: Her behavior cannot be evaluated by absolute moral
  5. Humans will be out of work
    Answer: Robots will supplant humans
  6. What does mathematics mean?
    Answer: Pure Logic
  7. What did the author base her facts from or something like that… Interview Passage?
    Answer: Demographics</p>

<p>What would 2 wrong on math (QC’s) be? Hopefully >750???</p>

<p>im sorry for who ever got 1000m because i remember distinctly from last year getting 1200m and getting it right, i had the key.</p>

<p>I’d say about 780</p>

<p>■■■■ it’s freaking 1200 you people. Don’t go dissing on physics yo >.<</p>

<p>Hmm, I wish it was a 780, but isn’t the raw score for two QCs wrong a 57? Doesn’t that usually curve to 750 (or at least it does in the few I just looked at in my 10 Reals)?</p>

<p>Tongos, You have the answer key?</p>

<p>Tell us all the answers then lol
Tell us the curve too.</p>

<p>I think it was 3(2t-3) or something of that nature. Something that when you put 3 into it, you got 9, which was 3^2. But since t was greater than 3, not greater than or equal to 3…</p>

<p>Silly me. I could have SWORN a post above me was begging for “the other part of the t^2” question. Which thread was I looking at?! Anyway, there it is.</p>

<p>wrathofgod, not to anger you, but usually, 1 mistake puts you at a 780…same thing happened to two of my friends</p>

<p>yeah, JLP I asked for the other part of t^2, but then deleted my post when i saw the answer on another thread. sorry!</p>

<p>Haha, s’okay. You crazy kid, you! Making me see shadows.</p>

<p>wasn’t there another analogy about chapter: book ? a good old part of something analogy. I might just be imagining that from 10 real</p>

<p>Yeah there was a chapter : book analogy, I think the answer was episode : series.</p>

<p>thats one, might have been experimental though</p>

<p>No it couldn’t have been experimental since I only had 3 verbal sections.</p>

<p>lucky, i had 3 verbal sections in a row and it was killer</p>

<p>Yeah I know I was EXTREMELY happy when I had 3 math sections in a row.</p>

<p>so now theres only 1 analogy thats not up here on the thread, right?</p>